GRAWE Borba protiv raka dojke

Project Description

ZADATAK

Statistički, 1 od 10 žena oboljet će od raka dojke. 9 od 10 žena, koje otkriju rak dojke na vrijeme, preživjet će. Nismo prvi na svijetu koji će pokušati osvjestiti važnost samopregleda. No kako ovog puta stvarno uspjeti u tome?

IZAZOV

Svake godine, apelira se na žene putem kampanja za osvješćivanje važnosti samopregleda i odlaska na preventivne preglede. No kao da isprobane strategije statistike, zatrašivanja i uvjeravanja ne djeluju na njih pretjerano. Kao i kod drugih bolesti, čini se da prevladava odgovor: “Ma, to se događa nekom drugom”.

RJEŠENJE

Mi kažemo: Da, rak dojke se događa nekom drugom. Možda je poznajete.

Upravo tako – problem negiranja opasnosti ne smije samo biti problem potencijalno oboljelih. Ono što moramo učiniti je podići svijest njihove okoline – i njima dati sredstvo da najbitnije žene u svom životu podsjete na važnost prevencije.

Zato smo osmislili website putem kojeg posjetitelj može izraditi personalizirani video upućen svojoj majci, kćeri, sestri ili prijateljici. Tako će poruka o važnosti prevencije stići od bliske osobe, i nadamo se, stvarno ohrabriti na pozitivnu odluku.

Project Details

Client: GRAWE Hrvatska

Tags: Direct mailing, Kampanja, Web

Back to Top