2024. je krenula. I Boli nas PIPI!

5 min read

Vjerojatno se pitate zašto smo se odlučili ući u novu godinu baš sa tim stavom. Pomalo. Prije nego se dotaknemo ove, vrijedi se osvrnuti na godinu iza nas. 

O dragim klijentima i još dražim projektima 

Krenimo od početka. Odrađenim kampanjama u 2023. ne znamo točan broj, ali znamo da sigurno ne stanu u jedan blog post. Zato smo izdvojili njih nekoliko.

S BIPOM smo razmijenili puno briefova i mailova, družili se na pozivima, sastancima i snimanjima te pripremali različite vizuale i tekstove. Svaka je kampanja bila posebna na svoj način, a nama najdraža bila je ona za mališane – BIPA Baby kampanja koju smo lansirali prošlo ljeto. Na prvom broju BC Magazina radili smo još davne 2014., a prošle smo godine izdali još 3 sezonska izdanja.

Za ovu godinu imamo puno super stvari u planu. Onima koji vole biti u toku i pratiti behind the scenes aktualnosti, preporučujemo da nas zaprate na Instagramu

Počinjete li i vi sanjariti o sljedećem ljetu već od 1.10.? Niste jedini. Uz Maistru, na pameti su nam često bili upravo odmor i ljeto, dok smo o njihovoj bogatoj ponudi ispisivali stranice i stranice contenta. Dio naših radova možete čitati na njihovom webu, a za drugi dio ih morate posjetiti na nekoj od lokacija ili se pretplatiti na njihov newsletter. Upozoravamo vas da ćete u tom slučaju godišnji odmor  vjerojatno početi planirati već danas. 

Dali smo doprinos i domaćoj IT sceni. Možda ne znamo razvijati aplikacije ni čitati  kodove, ali znamo odraditi employer branding kampanju. Javili su nam se iz Serengetija, nagrađivane konzultatske tvrtke za razvoj softvera, i podijelili s nama svoj izazov: kako se istaknuti u moru tvrtki i dati do znanja potencijalnim zaposlenicima da baš oni razumiju njihove stvarne potrebe? Naše rješenje bila je employer branding kampanja kojom smo, osim novih developera, privukli i pažnju javnosti.

Priznanja je lijepo dobiti, kao i dijeliti

Sezonu nagrađivanja otvorile su naše mlade nade, Nikolina Biber i Ivan Lampalov. Zasluženo su osvojili drugo mjesto na Young Lionsima u kategoriji Digital.  Kreativna divljina u koju su bačeni mladi profesionalci na 24h idealna je prilika da izbruse različite vještine, od kreativnosti i poštivanja rokova do donošenja samostalnih odluka i timskog rada. Ponosni smo što na Young Lions natjecanju sudjelujemo od samih početaka, a ni ova godina neće biti iznimka. 😉 

S prošlogodišnjih Dana komunikacija vratili smo se ne samo punih baterija već i bogatiji za još jednu Ideja X nagradu. Projekt INCLuDE, nastao u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava manjina Republike Hrvatske, osvojio je 3. mjesto u kategoriji Best of Positive Change. Drago nam je da je kampanja o prihvaćanju izbjeglica odlično prihvaćena. 

I ove se godine vraćamo u Rovinj pa se možda sretnemo između predavanja. Ako nikako ne želite propustiti susret s nama, javite se i dogovorit ćemo druženje. 

Dok je dio nas pisao prijave za natjecanja, neki su čitali tuđe prijave. KAKTUS festival godinama slavi kreativnost, talente i ideje koje opstaju, a u probranom društvu kreativaca i profesionalaca iz regije koji su ocjenjivali radova bila je i naša kreativna direktorica Stella Bogovac. A sada nam slijedi žiriranje za Ideju X, gdje će naš CEO i kreativni direktor Alen Kekić još jednom pomoći u odabiru najinovatnijih projekata iz Hrvatske i regije.

Fokus na rast i razvoj

Nismo zaboravili nạ najvažniji rad, a to je rad na sebi. Pod vodstvom stručnjaka iz Ramira učili smo o vještinama uspješne komunikacije zajedno s klijentima iz BIPE. Kao što je organizacija pola posla, tako je dobra komunikacija bolja polovica uspješne suradnje. 

Naša HR Managerica Jelena provjerila je kako dišemo kao agencija. Prvo smo ispitali zadovoljstvo i angažiranost zaposlenika, a zatim smo udružili snage, napravili popis ideja i dogovorili akcijski plan. Rezultat? Malim, vođenim koracima došli smo do velikih poboljšanja. A tek smo počeli. 

I da, postali smo filmske zvijezde na jedan dan. Nakon brojnih projekata pripremljenih za naše drage klijente, odlučili smo jedan posvetiti nama. Kako izgleda suradnja, od trenutka kada zaprimimo brief pa do slanja finalnog rješenja, prikazali smo u I TO NIJE SVE! promo filmu. Pripremite kokice i uživajte u kratkometražnom blockbusteru iz 2023. godine. 

I već bi sve nabrojano bilo dovoljno za staviti kvačicu na uspješnu godinu, a onda smo si krajem godine poklonili najbolji mogući božićni poklon. Pipi pod bor. Kultni dalmatinski brend smo brže-bolje odmotali i krenuli se bezbrižno igrati. Da, da, od jutra, na poslu, za radnog vremena.

I boli nas Pipi. 

Još jedna super vijest: Od sastanka s nama dijeli vas par klikova.

Bukirajte sastanak