Jesmo li pravi match?

4 min read

Bravo, evo još jednog novog klijenta! Ali, je li to pravi match?

Tržište se danas razvija na načine koje nekad nismo mogli niti zamisliti. Tehnologija i digitalizacija omogućila nam je razvoj poslovanja u raznim novim smjerovima. Kampanje već odavno izlaze s papira u bespuća digitala, a zato se i potrebe klijenata, i ponude agencija mijenjaju i prilagođavaju tržišnim zahtjevima. Svakodnevno. Zapitali smo se: mora li se svatko prilagoditi svakom tržišnom trendu? Je li nužno da svaka agencija koristi svoje resurse na svim poznatim frontovima industrije? Evo što smo zaključili.

Timing je sve

Kako to mislimo? Evo primjera. Recimo da briljirate u copyjima ili ste majstori motion designa. Ili vaše trade marketing kampanje jednostavno probijaju sva očekivanja prodaje. Ma znate što želimo reći. Naravno, ničija ponuda nije izričito jedna od tih stvari, ali svi znamo u kojima smo jaki.

U tom brzorastućem tržištu potrebe klijenata rastu količinski, ali i u širinu. Traže se neki novi, do sad neviđeni načini izvedbe. Za one koji vole ovu industriju, to saznanje je stvarno uzbuđujuće. Stvara onaj spark zbog kojeg svi i radimo to što radimo. Kužimo se?

Ipak, treba znati kad stati na loptu. Stvoriti nešto novo, inovativno? Apsolutno. Go for it. Ali, takav projekt ponekad zahtjeva stvari koje daleko izlaze iz specijalizacije. Tad možda trebamo dodatno promisliti. O tome što možemo ponuditi na ekstra visokoj razini, a za što trebamo uložiti dodatne napore i učiti nove stvari. Istina, ovo drugo može biti iznimno poticajno i zanimljivo, ali u pravo vrijeme.

Prava stvar

Do sad smo se složili – postoje stvari koje svakome od nas idu stvarno dobro, i neki novi izazovi koji nas zbog naše prirode vuku da uskočimo u njih. Da bismo ostavili prostora za razvoj novih vještina u agenciji, upuštanje u taj passion project, razvoj u novom smjeru – važni su stabilni temelji.

Ti temelji nisu one time thing, ne izgrade se jednom zauvijek. Oni se nadograđuju tijekom cijelog agencijskog života. Ono što je danas izazovno, sutra će biti siguran teritorij. Stvoriti prostora za novo novo. I tako u nedogled. To već zvuči dobro, zar ne?

U globalu, nama se čini da je najvažnije znati što točno nudimo i tko treba baš to što nudimo. Nismo od lažnih obećanja. Želimo pružiti pravu uslugu, pravom klijentu u pravi trenutak. I imati prostora za kvalitetan razvoj u novim smjerovima, koji teče prirodnim tempom dok isporuka ostaje na visokoj razini. 

Za to nam je vrlo bitna jedna osoba.

A osoba je…

Detektiv tržišta. Koji skenira prilike koje savršeno odgovaraju agenciji. Preciznom analitikom identificira prave klijente  koji će najviše profitirati od naših usluga.

Arhitekt prilika. Koji svojim pristupom stvara prilike od kojih su svi na dobitku. Prilike za koje možda nisu ni znali da ih trebaju. Ali ostanu oduševljeni kad im ih istakne.

Graditelj mreža. Osoba viđena na svakoj konferenciji i networking eventu, s debelim adresarom (okej, imenikom u mobitelu), koja točno zna kome što treba. I tko im to može ponuditi.

Majstor podataka. Osoba za koju svaki broj, postotak, metrika ima svoju priču, i koja tu priču zna protumačiti. Zahvaljujući čijim uvidima, agencija može kontinuirano unapređivati svoje poslovanje i prilagođavati se tržišnim promjenama.

Match-maker agencije i klijenata. Jednim nazivom, Business Development Specialist. Jesi li to ti? Pa, možda je vrijeme da postaneš dio našeg tima.
Javi nam se. 😉