Okružili smo se sjajnim ljudima i napravili novi spot za BIPU.

3 min read

Niste znali da BIPA ima svoje marke? Upravo u tome i leži pozadina najnovijeg projekta iz I TO NIJE SVE! kreativne agencije. 

Na stol smo dobili zadatak da kreiramo awareness kampanju za BIPA marke koje krase kvaliteta, pristupačne cijene i širina asortimana. No, znamo i mi, i vi, da nije dovoljno samo prenijeti poruku. U svemu što radimo želimo da publika i osjeti što BIPA nosi sa sobom. Dok smo se fokusirali na jasnoću i funkcionalnost, nismo zaboravili na važnost emotivne povezanosti s našom ciljanom publikom.

Fotograf: Ivan Buvinić

BIPA je pristupačan, inspirativan i domišljat brend. Ta se domišljatost često pronalazi u headlineima koji, bilo da motiviraju, slave ili inspiriraju, uvijek kriju zabavnu poruku između slova. Jedna od tehnika kojima to postižemo je dvoznačnost koju smo ugradili i u glavnu komunikaciju BIPA marki: “Okruži se onima na koje možeš računati.” To je kreativi dozvolilo da komunicira i emotivno i funkcionalno: “Okruži se onima koji su ti uvijek zahvalni.”,  “Okruži se onima uz koje uvijek sjajiš.”Može li bolje?

Fotograf: Ivan Buvinić

Može, kad je dio kampanje i kralj oglašivačkih formata – TVC! U njemu smo htjeli prenijeti poruku i osjećaj da BIPA marke život čine malo lakšim. Zato smo osmislili scenarij koji je dinamičan, lepršav i optimističan te postigli prozračan spot koji zrači toplinom. 

Fotograf: Ivan Buvinić

Nećemo naširoko objašnjavati sam TVC jer vjerujemo da ćete ga i sami pogledati. Zato ćemo ove redove iskoristit za pohvalu i zahvalu. Prije svih, klijentu BIPA Hrvatska koji nam i dalje daje povjerenje da svaki put napravimo nešto veće. Moglo produkciji koji su organizirali i pronašli ključne ljude s kojima smo se okružili u realizaciji ideje, redateljici Renati Lučić, direktoru fotografije Lazaru Bogdanoviću i još pedesetak sjajnih ljudi koji su dali sve od sebe.

A kako je to izgledalo iza kulisa? Fokusirano, dinamično, zabavno. Uostalom, pogledajte sami.

Fotograf: Ivan Buvinić
Fotograf: Ivan Buvinić
Fotograf: Ivan Buvinić
Fotograf: Ivan Buvinić
Fotograf: Ivan Buvinić
Fotograf: Ivan Buvinić

Klijent: BIPA 

Agencija: I TO NIJE SVE! kreativna agencija

Produkcija: MOGLO

Redateljica: Renata Lučić

Direktor fotografije: Lazar Bogdanović

Producentica: Marta Radoš // MOGLO

Scenografija: Dajana Jurman Osip, Bojan Drezgić

Dizajn zvuka: Jan Kinčl

Kostimografija: Mirna Mihoković

Šminka: Tamara Radinger

Montaža: Dora Slakoper 

Specijalni efekti: Marko Knezović // MOGLO

Kolorist: Yerlan Tanayev 

Animacija i grafika: Moglo

Fotograf kampanje: Damir Žižić