O projektu

Brodić u Klaićevoj

Ili kako smo najmlađima pokušali smanjiti stres prije operacije

Klijent

Klinika za dječje bolesti Zagreb

Isporuka

Dizajn

Godina

Suradnici

Balboa

Izazov

Nakon nekoliko pročitanih znanstvenih studija, objavljenih u stručnim medicinskim medijima, otkrili smo da je veliki stresor kod djece na bolničkom liječenju upravo „putovanje u nepoznato”. Djeca prije operacije ili dijagnostičkih pregleda osjećaju veliki strah i izložena su velikom stresu. Taj se osjećaj pojačava tijekom vožnje bolničkim hodnicima punim nepoznatih lica i žamora. Kulminacija je ulazak u prostoriju za neki od dijagnostičkih pregleda ili u operacijsku salu gdje mališane dočekuju veliki monitori, aparati i čudni, nepoznati zvukovi.

Zapitali smo se postoji li nešto što mi možemo učiniti kako bismo taj put od sobe do sale djeci učinili barem malo ugodnijim.

Rješenje

Mašta može svašta pa smo je i mi odlučili upotrijebiti kako bismo mališanima to putovanje učinili manje stresnim. I to ni manje ni više, nego pomoću broda. Brod znači more, a more znači odmor i bezbrižnost – osjećaj koji želimo postići kod malih hrabrih putnika.

Naš brodić ima pomični propeler na pramcu i kormilo s vanjske strane krme. Napravljen je od drveta i obložen PVC-om što ga čini otpornim i izdržljivim na bolničke uvjete. Dimenzijama odgovara klasičnom bolničkom krevetu, tako da ne predstavlja nove logističke izazove. Na njega se mogu montirati svi potrebni aparati i instrumenti. Bočne se stranice spuštaju kako bi se djeca lakše polegla u njega. Tu su i okrugli prozori poput pravih brodskih. Sve to ovaj krevet-brodić čini atraktivnim i funkcionalnim rješenjem.

Nadamo se da će brodić mališanima, kao i osoblju Klinike, buduće preglede i operacije učiniti manje neugodnima i stresnima.

Brodiću želimo da otplovi kome god je potreban.

Downloadfiles

Bukirajte sastanak

Sviđaju vam se naši radovi?

Pokrenimo super projekt kojim ćemo rješavati probleme, nadvladati izazove i pomoći vam da ostvarite poslovne ciljeve.

Bukirajte sastanak
Sjajan projekt najčešće započinje sjajnim briefom.