O projektu

Probudili smo IT-evce 

Employer branding kampanja o kojoj se pričalo u svim industrijama

Klijent

Serengeti tech

Isporuka

OOH, Digital, PR

Godina

Izazov

Zbog velike potražnje, developerske firme čine sve kako bi privukle dobar kadar. Kako se istaknuti u moru tvrtki i dati do znanja potencijalnim zaposlenicima da baš vi razumijete njihove stvarne potrebe? Isto je pitanje mučilo Serengeti, nagrađivanu konzultantsku tvrtku za razvoj softvera.

U žestokom natjecanju za kvalitetnim kadrom IT sektor je počeo nuditi developerima sve egzotičnije benefite. Prema zadnjem istraživanju, čak 96% developera od budućeg poslodavca traži vrhunska primanja, work-life balance i rad na relevatnim projektima. Srećom, upravo to su glavni benefiti Serengeti techa.

Naš zadatak bio je osmisliti employer branding kampanju, koja će na intrigantan način predstaviti što nudimo potencijalnim zaposlenicima, pozicionirati Serengeti kao top of mind izbor developera, prikazati Serengeti kao tvrtku u koju developeri dolaze učiti i zaraditi te pronaći developere koji će doći u Serengeti i – ostati.

Rješenje

Odlučili smo se našaliti s onim nepotrebnim benefitima koje svi u branši nudimo i potaknuti cijeli IT sektor da se prilikom privlačenja novih ljudi fokusiramo na stvarne benefite. U kreativnom rješenju odveli smo te uvjete u potpuni apsurd. Time privlačimo pozornost, a u sekundarnoj komunikaciji poručujemo ono bitno.

Rezultat? U vrlo konkurentnoj industriji privukli smo pažnju developera, ali i konkurencije. 

U brojkama, besplatna PR vrijednost kampanje iznosi preko 17 tisuća eura, engagement rate na društvenim mrežama klijenta je skočio za 43%, a posjete Serengeti careers pageu za 18%.  No, pustimo brojke. O kampanji se šuškalo na ručkovima, meetupovima i konferencijama, što je dobar znak.  Znak da je ovo možda zadnja developerska kampanja u kojoj se spominju dragon fruit i lov na bijeli tartuf. 

Bukirajte sastanak

Sviđaju vam se naši radovi?

Pokrenimo super projekt kojim ćemo rješavati probleme, nadvladati izazove i pomoći vam da ostvarite poslovne ciljeve.

Bukirajte sastanak
Sjajan projekt najčešće započinje sjajnim briefom.